Saptamana care a trecut si ce va urma

Saptamana care a trecut ne-a confirmat data lansarii Windows 8 -25 octombrie. Totodata ne-a readus aminte faptul ca a trecut un an de zile de la trecerea in nefiinta a lui Steve Jobs.

S-au adunat zvonuri legate de iPad Mini cu un ecran de ~7 inch. Sunt curios, daca se va lansa ce pret va avea, in comparatie cu Nexus 7, care, la un pret de $200 pentru varianta de 8 GB si $250 pentru varianta de 16GB nu are rival.  Mai mult, un norocos client din Japonia, a primit in locul variantei de 16 GB un model cu 32 GB. Se zvoneste ca modelul de 16 gb ar scadea la pretul de 200$ si cel de 32 GB ar costa 250$.

Cunoscand promotiile “adevarate” – in comparatie cu cele de la noi- din SUA, am putea vedea Google Nexus 7 cu memorie de 8 GB sa se comercializeze la un pret de 99$ in timpul sarbatorilor.

Unele site-uri americane precum iFixit nu se bucura mult de produse precum iPhone 5 sau Nexus 7 ci le desfac repede in bucati mici (pe componente). Astfel se poate estima un  cost al componentelor care de obicei nu depaseste $200 pentru un iPhone 5 de exemplu.  Nexus 7 are un cost de productie tot de ~$200 dar tot atat si costa. Un raport foarte bun, chiar prea bun, analistii economici ajungand la concluzia ca Google vinde in pierdere acest model pentru a revitaliza piata tabletelor Android. Si da, in afara de Galaxy Note 10.1 care are acel creion magic cuplat la un Exynos Quad Core si 2 GB RAM , nu vad alta tableta care sa faca concurenta lui Nexus 7.

Maine ar trebui sa se lanseze Samsung Galaxy S III mini. Banner-ul din Berlin anunta un telefon din gama S si ne spune ca ceva mic dar puternic is va face loc in lume. Ecranul ar trebui sa fie de 4- 4.2 inch.  Cred ca va fi interesant pentru cine nu vrea sa faca trecerea la un model peste 4,5 inch.

Zvonurile legate de modelul HTC cu un ecran de 5 inch Full HD apar tot mai des insa, nimic sigur.

Un smartphone care imi place foarte mult, proaspat aparut este HTC One X+ . Despre el vom vorbi intr-un preview spre sfarsitul saptamanii. Tot spre sfarsitul saptamanii voi posta un scurt hands-on cu Nexus 7.

Au aparut si fotografii cu noul Nexus, Optimus Nexus pentru ca noul telefon Google va fi produs de LG de data asta.  Cred ca lansarea va fi amanata putin din cauza freneziei Windows de la finalul acestei luni. Vor aparea multe produse cu Windows 8. Alte produse deja anuntate vor aparea si pe rafturile magazinelor gata sa fie testate si comentate.  Mult de munca pentru jurnalisti si clienti.

Advertisements

Lasa un reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s