O tastatura care chiar poate face diferenta

Trebuie sa incep de undeva, asa ca fara prezentari formale vom vorbi despre o tastatura interesanta.

Microsoft a lansat saptamana trecuta un nou model de tastatura denumita  Sculpt Comfort Keyboard. Ce o diferentiaza de celalalte tastaturi de pe piata si m-a facut curios, este spatiul destinat tastei space care este impartit in doua taste. Se pare ca Microsoft, incearca sa reinventeze asezarea tastelor cu care ne-am obisnuit de atata vreme, pentru a ne ajuta sa scriem mai rapid si mai confortabil.

Tasta din stanga este folosita pe post de backspace. Tasta din dreapta este space.

Acum sa facem un mic exercitiu. Scrieti o  propozitie si apoi incercati sa apasati tasta space cu degetul mare al mainii stangi. Chiar daca pe tastatura voastra nu are efectul scontat e intradevar mai usor decat sa te intinzi dupa clasicul backspace pentru a corecta. Desigur, va trece un timp pana va veti obisnui cu noul layout. In acelasi timp functia tastei se poate modifica, revenind la varianta clasica (ambele taste devin space).

Cei de la Microsoft vin si cu un studiu care sa sustina design-ul nou. 90% din utilizatori folosesc degetul mare de la mana dreapta pentru actiona tasta space iar backspace este una dintre cele mai utilizate taste de pe tastatura, a treia cea mai folosita mai exact.

Pe langa cele doua taste modificate trebuie mentionat ca acest model beneficiaza de un palmrest detasabil; conexiune wireless USB (necesita doua baterii tip AAA); multe shortcut-uri pregatite pentru Windows 8; design ergonomic curbat pentru o pozitie cat mai naturala a mainilor; garantie trei ani.

Pretul acestui model de tastatura este de $60 pe site-ul Microsoft, urmand sa apara  in curand (nu este afisata o data exacta). In Romania ar trebui sa apara pana la sfarsitul anului cu un pret care nu ar trebui sa depasesca 250 lei.

Tastaturile Microsoft sunt  destul de rezistente, asa ca merita investitia pentru cei care sunt in cautarea unei noi tastaturi wireless de calitate si pregatita pentru Windows 8.
Surse: 1, 2, 3

Advertisements

Lasa un reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s